Sieraden en make-up

Of je tijdens de feestdagen nou het liefst rondloopt in een net jurkje, of liever kiest voor een comfortabele outfit met een kersttrui: met sieraden en make-up maak je elke look helemaal compleet. Maar hoe kies je nou de juiste kleur sieraden? En hoe combineer je dit vervolgens met je make-up? Fashiongoodiez helpt je op weg met een aantal tips en vertelt je over de laatste trends op het gebied van sieraden en make-up voor deze winter. 

Bepaal de juiste kleur 

Maar hoe weet je welke kleuren sieraden en make-up jou staan? Om te beginnen is het belangrijk om te kijken naar welke ondertoon je huid heeft. De huid is wat dat betreft onder te verdelen in twee verschillende categorieën: koel en warm. Om te ontdekken welke ondertoon jij hebt, wordt vaak aangeraden om naar de aders van je polsen te kijken. Als je aders een blauwe gloed hebben, dan is er sprake van een koele ondertoon. Lijken de aders meer groenig? Dan ben jij meer het warme type. Het helpt ook om voor de spiegel te gaan staan zonder make-up en een wit papier langs je gezicht te houden. Lijkt de huid van je gezicht in vergelijking met het papier meer geel? Dan heb je een warme ondertoon. Is de gloed van je gezicht niet geel, maar juist roze? Dan staan koele kleuren jou het best. 

Vind je het lastig om te bepalen wat voor type je bent? Ga dan eens online op zoek naar een specialist die jou kleuradvies kan geven. In dit geval krijg niet alleen een uitgebreide kleuranalyse van je huid, maar wordt er ook gekeken naar je haar en ogen. Na afloop van de analyse krijg je een uitgebreid kleurenpallet mee, zodat je weet welke tinten jou het beste staan. 

Is het voor jou al duidelijk wat voor type je bent? Bij koele types staan kleuren als blauw, paars, groen en grijs het best. Warme types kunnen het best op zoek gaan naar kleding, make-up en accessoires in de tinten geel, oranje, rood en bruin. Maar dat betekent niet dat je als koel type absoluut geen rood kan dragen. Elke kleur heeft namelijk ook weer een coole en warme tint. Twijfel je of een kledingstuk op het gebied van kleur goed bij je huid past? Ga dan voor de spiegel staan, houd het kledingstuk naast je gezicht en kijk wat het met de toon van je gezicht doet. Wordt je huid er juist heel vlak van? Dan is het beter om op zoek te gaan naar een kledingstuk in een andere tint. Krijg je er juist een mooie glans van? Stop het kledingstuk dan vooral in je winkelmandje. 

Huidvriendelijke make-up 

Welk type je ook bent, in het assortiment van Fashiongoodiez vind je door de verschillende kleuren in het assortiment altijd een sieraad dat bij je past. Nu is de volgende stap nog de juiste make-up aanschaffen om je look tijdens de feestdagen helemaal compleet te maken. Vind je het lastig om de juiste cosmetica te vinden, omdat je een zeer gevoelige huid hebt? Kijk in dit geval ook eens naar het assortiment van het cosmeticamerk Blezi. De producten bevatten milde samenstellingen, waardoor de make-up zeer vriendelijk voor je huid is. Daarnaast is het zeer gepigmenteerd, je mooie look blijft dus zelfs mooi zitten als je tijdens de kerstdagen een paar uur in de warme dampen van het gourmetstel moet zitten. De producten van Blezi zijn binnenkort ook verkrijgbaar via de webshop van Fashiongoodiez. Houd de website dus in de gaten.

Sieraden en make-up combineren 

Sieraden en make-up zijn de finishing touch voor je outfit. Maar houd er ook hier rekening mee dat je goed moet blijven doseren. Anders wordt het al gauw iets te veel van het goed. Ga daarom op zoek naar opvallende elementen in je sieraden en verwerk dit ook in je make-up. Draag je bij je jurkje sieraden met blauwe steentjes? Zet dan een blauw lijntje boven je ogen in plaats van zwarte eyeliner. Gebruik je vooral gouden sieraden om je outfit op te leuken? Dan kan je dit terug laten komen in je make-up door de arcadeboog licht aan te zetten met gouden oogschaduw, of zet je ooglid er iets mee aan. Om je op weg te helpen, vind je binnenkort op de website van Fashiongoodiez complete sets van sieraden en bijpassende producten van Blezi. 

Make-up en sieraden trends van deze winter 

Ben je nog op zoek naar inspiratie? Wat betreft de trends op het gebied van sieraden en make-up draait het vooral om je niet verstoppen achter een dikke wintertrui. Statement sieraden en grote hangers voor je oorbellen en kettingen zijn nog steeds helemaal hip. En vind je het lastig om te kiezen uit je sieraden? Door de layertrend (verschillende laagjes van een bepaald sieraad over elkaar dragen) kan je gerust meerdere armbanden en sieraden tegelijk dragen. Met je make-up hoef je deze winter ook niet bescheiden te zijn: vuurrode matte lippen, zachtroze en zachtoranje oogschaduw en een sterk glimmende highlighter op je jukbeenderen zijn komende seizoen de juiste basis. 

Comments zijn uitgeschakeld.