Hartjesketting

Een ketting is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Denk hierbij niet alleen aan de kleur of de hanger, maar ook de lengte van dit sieraad. En welke lengte het beste bij jou past, hangt weer van een aantal dingen. Denk hierbij aan de vorm van je lichaam, je persoonlijke smaak en de rest van je outfit. En als je niet goed bent in kiezen, dan is er altijd nog de layertrend (oftewel: verschillende kettinkjes met elkaar combineren). En hierbij is het juist de kunst om verschillende lengtes juist met elkaar te combineren. 

Meet de maat eenvoudig op 

In je zoektocht naar de juiste ketting voor jou is het goed om te kijken naar de specificaties. Hier staat ook de lengte van het sieraad aangegeven. Dit kan bijvoorbeeld 42 centimeter, 60 centimeter, of 80 centimeter zijn. Maar welke lengte is dan ideaal voor jou? Hier kom je heel eenvoudig achter door een draad om je nek te leggen. Zorg dat deze lang genoeg is en niet te strak om je hals zit. Houd je over het algemeen van een langere ketting? Trek de draad dan meer richting je buste. Meet vervolgens het stuk draad op en je weet welke lengte ketting jij moet hebben. Je kunt als richtlijn aanhouden dat een ketting met een lengte tussen de 20 en 40 centimeter valt als een choker (dus strak om je nek), 50 tot 70 centimeter is op de buste en bij kettingen langer dan 90 centimeter zit je al onder de borst. 

Met of zonder hanger 

Houd bij het bepalen van de juiste lengte voor je ketting ook rekening met hoe je deze draagt. Hiermee bedoel ik niet per se met welke outfit je het combineert, maar of de ketting ook een hanger heeft of niet. Een hanger of bedel zorgt namelijk voor extra gewicht aan de ketting, waardoor deze wat meer naar beneden hangt. En het zou zonde zijn als de mooie hanger van je ketting onder je kleding verdwijnt. In dit geval is het dus verstandig om te kiezen voor een iets strakkere ketting. 

De juiste match met jouw postuur 

Net als de vorm van je oorbellen, is het ook verstandig om de lengte van je kettingen af te stemmen op jouw postuur. Dit sieraad kan namelijk de vormen van je lichaam mooi accentueren. Draag je bijvoorbeeld een strapless jurk of top en wil je graag de aandacht richten op je sleutelbenen? Dan is de prinsesketting een goede optie. De heeft een lengte van ongeveer 45 centimeter en is ideaal om de hanger precies tussen je sleutelbenen te laten vallen. Zo lijkt je nek ook optisch een stuk langer. Deze lengte wordt ook vaak gekozen als het gaat om een ketting voor een kind. Is je nek wat breder? Draag dan de zogeheten matinée ketting. Deze heeft een lengte tussen de 55 en 60 centimeter en valt tussen de sleutelbenen en de buste. Door de vorm die de ketting nu aan je hals geeft, lijkt het optisch weer een stuk smaller. 

Wil je juist graag langer lijken? Kies dan voor een ketting van minstens 90 centimeter. Let wel op de grootte van de hanger. Wanneer je een klein postuur hebt en je kiest voor een lange statement ketting (bijvoorbeeld met grote schakels of een opzichtige hanger) , dan heeft dit juist het tegenovergestelde effect.

Verschillende kettingen combineren 

Vind je het lastig om één ketting te kiezen en draag je het liefst een paar tegelijk? Door de layertrend (ook wel stacking jewelry genoemd) is dit nu helemaal hip. Of je nou gaat voor twee of tien kettingen, dat is helemaal aan jou. Als je maar goed blijft letten op de balans. In dit geval is het voor het oog mooier om kettingen te combineren met een minimalistische hanger, of zelfs zonder hanger maar in verschillende kleuren (bijvoorbeeld zilver, rosegoud en een gouden ketting met kleine schakels). Zo blijft het geel rustiger voor het oog. Wil je graag een statement ketting combineren op deze manier? Zorg dan dat de andere kettingen geen hanger hebben. Zo behoud je de juiste balans en is deze combinatie een aanvulling voor elke outfit. 

Comments zijn uitgeschakeld.