Ben je op zoek naar een nieuwe ring, maar weet je niet welke maat je hebt? Het bepalen van je ringmaat is zo makkelijk nog niet. Er zijn een aantal manieren om erachter te komen welke maat je moet aanschaffen. Zo kun je een passend sieraad opmeten, maar het is niet erg als je deze niet hebt. Je kunt namelijk ook de omtrek van je vinger meten. In deze blog deel ik graag een aantal handige tips om zelf je ringmaat op te meten.

Je huidige ring opmeten

Heb je op dit moment een ring om? Of misschien heb je nog een oud exemplaar in je sieradenkistje liggen? De makkelijkste manier om je ringmaat te bepalen, is door het meten van een goed passende ring. Al is het een trouwring of een exemplaar dat je al heel lang niet meer draagt, het is belangrijk dat deze goed om je vinger past. Pak een liniaal uit de kast en meet de diameter van de binnenkant. Het is belangrijk dat je de rand niet meeneemt bij het meten, anders kan de maat niet helemaal kloppen. Er is ook nog een andere mogelijkheid om je huidige ring te meten. Print een document met de verschillende maten uit. Deze vind je vaak op de website van een juwelier of sieradenwinkel, maar kun je ook gewoon zoeken op het internet. Leg vervolgens je sieraad op dit document en kijk welke maat erbij past.
 
    

Omtrek van je vinger meten

Heb je geen passende ring in huis? Geen zorgen, er is ook nog een andere manier om je ringmaat op te meten. Dit doe je door het meten van de omtrek van je vinger. Dit lijkt misschien een beetje onhandig, maar hier is een handig hulpmiddel voor gemaakt. Door het uitprinten van een praktische ringmaat-meter kun je in no-time je maat bepalen. Vouw de meter om je vinger en zorg ervoor dat het comfortabel zit. Je wilt natuurlijk niet dat je nieuwe ring te strak gaat zitten. Ben je niet in het bezit van een printer? Je kunt ook een ander papiertje of een touwtje gebruiken om de omtrek van je vinger op te meten.

Hier moet je op letten

Nu je weet hoe je je ringmaat kunt bepalen, zijn er nog een aantal dingen waar je op moet letten. Kies van tevoren om welke vinger je het nieuwe sieraad wilt dragen. Elke vinger is namelijk anders en de ringmaat kan verschillen. Houd ook rekening met de ring die je wilt gaan kopen. Een brede ring kan namelijk strakker zitten dan een dunne. Bij een dik exemplaar kun je dan ook het beste voor een half maatje groter kiezen. Twijfel je tussen twee verschillende maten? Dan adviseer ik altijd om een maat groter te bestellen.

Heel makkelijk zelf je ring verstellen!

Vind je het lastig om je ringmaat te bepalen? Of wil je eentje aanschaffen die je kunt dragen om verschillende vingers? Wist je dat Fashiongoodiez ringen aanbiedt die je helemaal zelf kunt verstellen? Door het materiaal van de sieraden kun je deze heel gemakkelijk breder of smaller maken. Daarnaast staan de Swarovski sieraden niet alleen erg stijlvol, maar zijn ze ook gemaakt van rhodium plated bass. De sieraden zullen dus niet verkleuren en gaan jarenlang mee. Daarnaast is het ook nog eens erg leuk en makkelijk om cadeau te geven. Geen gedoe met het stiekem vragen van de ringmaat van jouw dierbare, de ringen van Fashiongoodiez passen namelijk iedereen!

Liefs
    24-05-2020 15:06     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.